torstai 27. tammikuuta 2011

Nro 3 agility/Höyry


Eli rataa mentiin. Kaksi pätkää 1-10 sekä 25-31. Väliajoilla mentiin keppejä, kontakteja, keinua sekä "kavaletteja". Kavaletit on tutut hevospuolelta, koirahommissa en ole aiemmin törmännyt. Varmasti ihan jees.. Ravissa matalien rimojen yli, olikohan 3 vai 4 peräkkäin? Hyvin Höre ravas ne, en tiedä mites homma siitä jatkuu?? Hevosilla (muistaakseni) korkeutta nostetaan, jolloin askel nousee sekä tarkkuus! No odotetaan lisätietoa aiheeseen!!

Kontakteja mentiin matalalla A:lla. Hyvin hakee paikan. Remmissä mennään edelleen ja ruokapalkka edessä. Matalaa keinua samalla taktiikalla, remmissä ja palkka edessä! Hienosti meni, ei arastellut lainkaan päinvastoin!! Keppejä ohjureilla 6 kpl:tta, kesti jopa "hetsata". Nyt pitäs vaikeuttaa hommaa, lisätäänkö 6 lisää vai poistasko ohjureita? No mietintä myssyyn tämäkin asia!

Eka rata:

Alku vastaan otettiin 2 takaa, vasen käsi ja katse kohti 2 ponnistuspaikkaa.Ja kun koira on 2 ja 3 välissä käännytään kohti 3:sta, mutta vasen käsi ja katse kohti koiraa edelleen. Kun koira on 2 ja 3 välissä, vaihdetaan oikeaan käteen koira ja lähetetään hypyn kautta putkeen. Alku oli meille vaikea!! Höyry varasti lähdöstä, perskele! Se on kiitos yksintreenaamisesta... Se lähtee jo ajatuksesta=) No sitä sit treenattiin hytkymällä, palkkaamalla ja huomauttamalla-> pysy se sitten! Toinen vaikeus oli mun asento alussa. Suunnittelin ottavani koiran jo itse valmiiksi kääntyneenä kohti 3:sta. No ei se silleen kuulemma onnistu, pitää sen "laserin" osottaa oikeaan suuntaan. Kumma kun ei tajua oikeen tuota yhdenkäden valssin tekniikkaa! Heti kun korjataan tulee tunne, että no niin tietenkin.

No hyvin se uppos putkeen. Sit rengas otettiin vastaan oikealla kädellä ja liikkuva valssi kohti 6:sta. Kun koira oli tullut renkaan se vaihdettiin vasempaan käteen. Onnistu kyllä hyvin, Höyry haki renkaan loistavasti. No sit repes, myöhästyin seuraavilta esteiltä ja rytmitys jäi puuttumaan! Höyry irtos koko hyppykaaren palaten renkaalle (meni sen muuten ihan vinosta kulmasta) ja siitä muistaakseni vielä putki.. No hyvin se ainaski irtoaa, tämä mielipide tuli koutsin suusta=) Ja eiku uusiksi! No nyt olin rohkeampi renkaalla ja ehdin hienosti rytmittämään hypyille. Voe mahoton kun typy jarrutti niin hienosti kurveissa, että jarrut vaan kirskui=) 10 vielä koomalla takas päin. Hienosti meni.

Toinen rata:

28:lle takaaleikkaus! Upeasti neiti luki rataa, irtos mahtavasti 28:lle minun takaaleikkauksesta huolimatta=) Ne ei ole todellakaan minun vahvuuttani, väkisin meinaa tulla se vanha olkapää taktiikka!! Ja sit vielä kooma 31:lle ja takaspäin vetäen! Huh ihanasti meni Hörde.

Höyry oli jotenkin vauhdissaan. Välillä oli vaikeuksia keskittyä "välihommiin" kun joku meni vieressä rataa. No hyvä se on jos ajattelee kontakti ja keinu treeniä.. ne on vaan paremmat kun neiti kuumuu. Mut sit vähemmän kiinnostavat jutut kärsii ja saatikka se tunne ettei voi irti päästää ettei tyyppi sinkoa mihinkään... No ehkä ikä tekee tehtävänsä ajan kanssa. Muutenhan neiti on varsin kuuliainen omalla vuorollaan!

Kivaa oli taas ja muidenkin menosta oppi taas paljon!! Kiitos vaan opettavaisesta seurasta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti