torstai 20. tammikuuta 2011

Nro 2 agility/ Höyry


Aiheena olivat valssit, ne yhden käden ja rytmitys! Minä en saa niitä vielä kohilleen jostain syystä. Höyrylle ei riitä kevyt rytmitys vaan pitää olla napakka ja just kohillaan... helppoa juu=) No kyllä ne sieltä vielä tulee niin, että perfektionistillekin kelpaa! Höyry on kuin iso tyttö! Keskittyy hyvin tekemiseen tunnilla. Jäähyttelylenkki käytiin treenikaverin kans. "Kalkkarokäärme" lämpeni hienosti iloiselle bordercollie urokselle!

Eli eka pätkä otettiin kakkosen takaa vasemmalla kädellä ja kun koira oli yli 2:sen ohjattiin oikealla putkeen. 4:lle ja 5:lle rytmistys, jotta koira suoristuu renkaalle. Hyvin meni heti tämä rata. Toiseen kertaan mentiin, koska rytmitys ei ollut aivan mitä pitäs hypyille 4 ja 5. Toinen kerta oli jo parempi! Eli mun pitää olla terävämpi.

Toinen pätkä oli minulle vaikeampi. 11 piti ottaa rytmittäen yhden käden valssilla vastaan! Olin ilmeisimmin löysä ja ehkä myöhässä, koska koira ei taipunut vaan valui selkäni taakse. Aikas monta kertaa piti ottaa, jotta onnistui. Eikä ollut hyvä sillonkaan, mutta onnistui kuiteski. Sit 14 kooma ja peruuttaen veto putkeen. Kääntyi kyllä, mutta käännös oli pitkä!! Mut minun ajoitus oli eka huono ja sit kun sain kohilleen ei neiti reagoinut siihen! Pitää muistaa, että veto tapahtuu oikealla kädellä kunnes koira saapuu jolloin vaihdetaan kättä.

Sit otettiin lopuksi valsseja yhdellä hypyllä "kuolleesta" kulmasta. Eli Koira lähetetään hyppyyn siivekkeen kärjen suunnasta ja sen pitäs kääntyä valssilla heti takas päin. Kooma ponnituskohtaan ja yhden käden valssilla yli ja palkataan sit toiseen käteen! Tästä selityksestä ei kyllä tajunnut varmaan mitään... No mut ajatuksena on, että koira tietää ennen hyppyyn lähtöä jo suunnan mihin lähtee seuraavaksi. Näin ollen koiran tulisi hypätä niin, että se kääntyy jo hypyn päällä oikeinpäin menosuuntaan! Eli oisko se mulkerokäännös, jota nimitystä jotkut käyttää?? No hyvinhän se onnistui kun näytettiin kädestäpitäen! Eli tulee muistaa koomata ajoissa, jotta koiralla on mahdollisuus valita mihin suuntaan hypyn tekee!! Alkuun olin auttamattomasti myöhässä..

Oma aloitteisesti teimme myös keppejä ohjureilla! Höyry pujottelee hyvin, mut hidastaa lopussa?? Aijaako lelua vai mikä on.. Hetsata ei vielä kestä, tulee läpi!! Ja keinua paukuteltiin ilman ongelmia. Matalaa aata mentiin, josta neiti veti ensin pysähtymättä, muistutuksen jälkeen teki ihan jees!!

Eli treeniä treeniä!!

Åke kävi lekurissa ja syytä ontumiseen ei vain löydy=( No nyt vedetään poissulkumenetelmällä. Antibiootit ja kipulääke nyt (jotka jo sulkee paljon pois). Ja sit kortisonikuuri jos ei ala helpottaan... Piiraa on myös ehdotettu. Varmasti olisi kohdillaan, mutta Turkuun on pitkä matka...

1 kommentti:

  1. Se oli just se mulkerokäännös ;) Höyry menee kyllä tosi hienosti treeneissä, saa ohjaajakin pistellä töppöstä toisen eteen vielä tuon koiran kanssa :)

    VastaaPoista