maanantai 10. tammikuuta 2011

Rapsakka sunnuntai!

Meni jouhevasti tokon rytmittäessä päivää! Ensin Höyryn kanssa porukkatreenit (yhden asiasta enemmän tietävän ohjauksessa) aamupäivästä. Ja iltapäivällä Åken ekat ohjatut activella. Mua oikeesti harmitti kun ei Åken kanssa viitsinyt mennä aamusta. Aikaisemminhan olen aina ollut nuo yhteistreenit Åken kanssa, mutta en ilennyt mennä sen kanssa molempiin, kun se koipi ei vieläkään ole OK. Ja oikeesti sain Höyryn kanssa aivan hirveesti irti niistä treeneistä, oli tosi kivaa!

Ennen toko postausta lääkäritiedote! Åke menee ens viikolla taas lekuriin, eriin kylläkin. Sormet ristiin, jotta vika selviäisi.. Mut alustavasti doctor epäili polven eturistisidettä.. Kuulostaa ihan järkevältä arvailulta=( Höyrylle sitävastoin varasin sterilointiajan helmikuulle! Ja taaskaan ei tarvi miettii miksi käy töissä... No onnex on vakuutus!

Ja siitä vakuutusyhtiöistä, HUH HUH. Menin lekurireissun jälkeen(Höyryllä oli silmätulehdus kontrolli) suoraa vakuutusyhtiöön (joka oli niin mukavasti vieressä), kiva kun saa samantien hoidettua paperit kuntoon!! No mitä vielä, virkailija hymyilee tervetulotoivotukset. Ilmoitan asiani ja neiti neuvoo ystävällisesti soittamaan asiani puhelimella! Heiltä kuulemma löytyy puhelin. No minä, että jaha ja teen lähtöä. Neiti huikkaa vielä perään, että löytyy heiltä nettikin! Eli asiaa ei voinut hoitaa paikanpäällä suoraa tiskillä. Ilmoitin, että on minullakin puhelin ja netti kiitos ei mistään ja näkemiin!! Helevata on tuo palvelu nykyään kummallista??

Mut ne tokoilut:

Höyry:

1. SEURAAMINEN:

Vois lopettaa jo imuttamisen ja palata siihen vain tarvittaessa. Hommaa pitää vaikeuttaa, jotta mielenkiinto pysyy yllä. Eli hyvältä kuulemma näytti ja tuntuikin kyllä.

2. LIIKKEESTÄ SEISOMINEN:

Kävele- Heitä lelu/palkka -sanallinen käsky. Ja kokoajan itse liikutaan eteenpäin. Toimi hyvin, ohjauksen alla. En oikeestaan tiedä mitä olen itsekseni sählännyt kun ei ole onnistunut.

Pitää huomioida ettei koira ennakoi ennen käskyä. Höyry tuntui lähes vaativan seuraamisen( koska hidasteli perässä). Seuraamista tulee jatkaa niinkauan, että ei ennakoi! Toinen vaihtoehto on tehdä seisomiset leikin lomassa. Sanallista käskyä voi vahvistaa jossain muualla esim. puidenkierto leikkinä.

3. NOUTO

Olen itsekseni treenannut pitoa, naksun avulla. Koutsin mielestä kannattaa ensin opettaa nouto, jottei kapulasta tulo inhokki. Näin kuulemma kapula "myydään" koiralle. Kuulostaa järkevältä!!

Koiran kanssa yhdessä viedään kapula, hetsataan koiraa. Ilman perusasentoa lähetetään hakemaan, kun nostaa kapulan, lelu käsky ja lelu esiin vasemmasta kädestä. Itse kokoajan paikallaan ja sit kun koira tulee niin leikitään. Jos koira pitää kapulan luokse asti lelun voi heittää taaksepäin tai yrittää jossain vaiheessa sivulle tuloa!

Ajatuksena on, että koira fokusoi ajatuksen noutoon ei kapulan pitoon! Näin pureminen kuulemma vähenee. Ja vauhti kapulalle määrää myös vauhdin takaisinpäin. Ja lujaa se meni, Höyry tykkäs tästä hommasta!!

4. SIVULLE TULO

On aikas hakusessa vielä. On ilmeisesti käynyt niin, että minä menen Höyryn sivulle eikä päinvastoin=)

Ensin jalka+ käsi apu (ei koko kropan käyttöä, vain käsi+jalka). Pikkuhiljaa häivytetään avut pois, ensin jalka-apu.

Tärkein neuvo!!!!!!!!!!!! Jos sivulle tulo on huono, niin se REKISTERÖIDÄÄN! Seuraavaa sivulletuloa sit helpotetaan! Eli sitä ei koskaan korjata hetimmiten. Ja tämä sen vuoksi, ettei sivulletulosta tule epämiellyttävää!

Muistoista nousee nyt edesmennyt staffineitini, joka osasi korjata sivulle tulon käskystä korjaa. Sekä Åke joka pitää sivulletuoloa ei niin mukavan hommana, johtuen jatkuvast kyyläämisestä ja korjaamisesta. No jospa nyt sit opin tämänkin asian!?!?

Näitä siis harjoitellaan nyt lähiviikot!!

ÅKE:

Tunti aikaa, 6 koirakkoa. Aika loppuu väkisinkin!! Olemme olleet yhden kerran aikaisemmin Jennin tunnilla, joten ei tunne meitä kovin hyvin. Aiheena tällä kertaa

SEURAAMINEN:

Jokainen meni yksitellen ohjauksessa. Kiinnitti huomiota hetimmiten Åken jäykkyyteen varsinkin vasuriin käännyttäessä. No se on mitä on, eikä varmaan muutu notkeeksi luulen mä. Täyskäännöstä neuvoi kokeilemaan lelulla niin, että vedetään koira minun ohi lopussa leluun hetsaten. Toimi kyllä!

Sivuaskelissa huomioi yläkroppani kääntyvän menosuuntaan, jolloin myös Åke kääntyy. Noh heti otti Åkekin svuaskeleita kun minä pidin rintamasuunnan eteenpäin. Aikas metkaa.

Muuten sanoi seuraamisen näyttävän oikein kivalta! Huh on se vaan ihanaa kuulla=) Töitä tämän eteen on tehty!!

LUOKSETULO HÄIRIÖLLÄ:

Åke oli aivan kuutamolla ja niin minäkin. Olisinhan minä voinut kutsua sitä iloisemminkin.

Itsekseni otin kaukkareita ja noutokapulan palautusta. Kaukkareissa on nyt joku jarru päällä?? Ilmeisesti kyylään liikaa liikkuuko ja Åke paineistuu. Kapula palautui hyvin sivulle suorassa.

Todella lyhyeltä tuntui treeni, kun aamusta oli 2 tuntia/4 koiraa ja illalla 1 tunti/6 koiraa. Mut hyvät treenit, Åke oli täpinöissään niinkuin aina! Ja tekee kyllä hyvää treenata kun on häiriötä, vaikka lyhytkin aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti