perjantai 4. helmikuuta 2011

Tokon pyörteissä

Ohjattua treeniä pukkaa=) Mitä ilmeisimmin "tokokärpänen" on puraissut minua, ohjeita jo odoteltiinkin... Tällä kertaa otin molemmat mukaan, ahne kun olen! Kummallekin valitsin aiheet, joissa toivon menevämme eteenpäin!!

Åke:
Tunnarin päivitystä halusin. Kahdestaan treenatessa Åke on tuonut hienosti oman, pureksimatta ensin vääriä. Halusin testata kuin käy, jos teemme sen liikkeenä. Hyvä, että halusin....

En ollut koskaan kääntynyt koiran vieressä selkä tunnareihin päin, joten Åke kääntyi mukana=) Ihan hyvä opetella nyt edes! Otti heti oman, mutta koska katseeni ei kertonut sen olevan oikea, pudotti Åke sen ja lähti hakemaan uutta,uutta ja toi sit ekan.

Noh käytti kuitenkin nenäänsä hienosti, epävarma se kuiteski on! Ja kun en ole ottanut väärää vastaan ei se sit tuo niitä vaan lähtee vaihtamaan!! Ohjeeksi tuli:

1. Ota väärätkin vastaan, mutta lähetä uudestaan hakemaan oma
2. Elä kuitenkaan kehu väärästä
3. Piilota välillä omaa
4. Laita välillä "väärät" verkon taakse
5. Luo turvalliset rutiinit, käänny aina vaikka itse veisit ja vaadi sivulle asti tuonti.

Näillä eteenpäin! Mut toimii se!! Tämä on vain viilaamista=)

Kaukkarit:

Jämähtää kun matka pitenee. Tämä on se MINUN ongelma!! Nyt teimme läheltä M-I->palkka, kaukaa I-M -> palkka. Eli ohjeena:
1. Meille helpot kaukaa ja vaikeammat läheltä.
2. Sit erikseen tekniikkaa läheltä
3. Ja tää on sitä leikkiä!!!!!!!!!!
4. Matka voi kuulemma olla vaikka 100 metriä.

Hyvin toimi! Pitää siis saada vaihtelua treeniin! Homma on kuulemma joidenkin koirien kanssa aivan metrien laskemista (7 metristä onnistuu, mut 8 ei) Mut matkaa pitää kuulemma meidän treenata, joka on aivan totta!

Höyry:
Liikkeestä seiso/koiran taakse meno

Höyry on oppinut seisomaan käskyn. Nyt piti päästä asiassa eteenpäin(eli päästä koiran taakse ja sitä kestoa). Jätettiin koira seisomaan-vietiin makupala muutaman metrin päähän- käveltiin koiraa kohti- vapautus makupalalle. Samaa toistettiin ja käytiin kurvit pikkuhiljaa koiran taaksekin. Sit vaikeutettiin eli kestoa, pysähdytään matkalla koiran luo ja jatkettiin matkaa. Lopulta pitäis päästä koiran viereen ja koira seisoisi edelleen. Ja sit vielä kurvit takana ja koiran viereen ja koira pysys seisomassa. Nyt voi sit sanoa, että olipa helppoa kun joku neuvoi! Mut onkohan se sitä kun treenaan yksikseni=)

Paikalla olo:

Eli olen opettanut asiaan alkeita viimetreenien pohjalta. Haluaisin Höyryn pään olevan maassa kun se on paikalla olossa, koska se tarjoaa sitä helposti. Tähän mennessä se on laittanut pään maahan hetkeksi, kun palkka on maassa käden alla. Olen yhdistänyt siihen myös käskysanan Rätti=)Nyt halusin siihen jatkoneuvoja!

Eli ensin muutaman kerran mitä se jo osaa. Sit kädet selän taakse ja käskysana-> osasi pienen pohdinnan jälkeen. Sit seisomaan(minä siis)- käsky-palkka. Hienosti meni. Sit palkka voi olla edessä ja vapautetaan sinne kun menee oikein. Tavoite olisi, että "temppu" opetettaisiin koiralle sisään kokonaan, ennen kuin se siirretään sivulla tehtäväksi!


No nyt on taas mitä treenata itsekseen!! Kiitos taas taitaville=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti