perjantai 25. helmikuuta 2011

Åke ympäri ympäri!!

Tokotouhuissa siis Åken kanssa! Aiheena olivat paikalla olo+ jokainen meni erikseen maahanmenon+ Jenni kokeili saada jokaisen koiran maahan omalla käskyllä, metalli nouto, kaukkarit ja ruutu.

Paikalla olo on aika kivutonta, eikä Åke välitä juuri muiden käskyistä=) Kun Jenni aikansa yritti niin kyllä se sit siinä onnistu!

Metallinouto menee samaan malliin kun normaali nouto. Metalli ei ole ongelma, mutta Åke varastaa kapulalle ja palautus on vino heti kun otetaan koko liike. Lääkkeeksi siihen: Harjoitellaan pelkkää heittoa ja palkka jos koira ei hytky sivulla. Oikeita heittoja, mut koira ei hae sitä vaan palkataan paikalla pysymisestä! Sain "muikkareita" pliisusta palkasta ja ihan aiheesta. No vinoon palautukseen sain ehdotukseksi, että Åke kiertäs sivulle "vanhaan tyyliin" kapulan kanssa. No tämä oli jo toinen, joka tätä ehdotti... Taidanpa taipua ehdotukseen!

Kaukkarit tehtiin kaverin kanssa rinnakkkain. Ja ristiin tietty! Kun mun koira sa maahan käskyn niin toinen istu-käskyn. No ensin meni ok, mut sit Åke taas "jämähti". Ihmejuttu! Se on vaan ilmeisesti epävarma kun ei palkkaa tule tarpeeksi usein?? Tai sit minä olen taas liian vakava??

Sit ruutu. Kosketusalustalla. Hyvin lähti käskystä, mut Åke kiersi ruutuun sivusta. Sitäpä se ei ole aikoihin tehnytkään=) No apukäsi voisi heittää palkan ruutuun, kun koira lähestyy ruutua, joten menisi suoraa. Kosketusalustaa ei kuulemma tarvi häivyttää, mutta sen pitäs olla huomaamattomampi (lue pienempi ja alustan värinen). Alustan voisi viedä sinne ilman, että koira tietää. Ok helppo toteuttaa, paitsi tuo palkan heitto apukädestä, kun treenaan niin paljon yksikseen!

Hyvät treenit! Nämä näköjään paranee, kun useampi treenikerta alkaa olla alla=) Johtunee siitä, että koutsi on uusi tuttavuus meille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti