keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kontakti- lukitus- ennakointi

Otsikossapa ne tärkeimmät, ekan päivän treeneistä! Palasimme siis perusteisiin, vaikea jakso meillä on Höyryn kanssa ollutkin ja oisiko juuri perusteiden unohtaminen syy siihen!?!? Tiedä häntä. Ennen en ole kuullut tuota kontakti--lukitus- ennakointi fraasia, mut nyt olen ja olen miettinyt ja miettinyt ja ja ja.. Tässä minun ajatus asiasta, onko se sit oikea analyysi ?? Mielestäni vaikuttaa olevan selkeä ja yksinkertainen malli onnistuneesta agilityn ohjaamisesta!!

Radalla jokaisen estevälin välissä tapahtuvat asiat:
Kontakti -> koiraan
Lukitus-> seuraavaan esteeseen
ennakointi -> kerro jo mitä tapahtuu seuraavaksi

-JEP JEP helppoa kuin heinänteko-

Muita huomiota:
- TAkaakierrossa katse koiran linjaan (ei esteen taakse)
- Takaakierrossa ohjaus pidetään päällä, kunnes koira on ylittänyt esteen ja vasta sitten vaihdetaan esim. ohjaavaa kättä.
- Disco pallo = ohjaajan katse siirtyy koiran ja seuraavan esteen välillä, jolloin koira saadaan helposti esteen ohi " vahingossa". Esim. valssia tehdessä.

Takaakierron ja välistä vetojen yms. hyppykulmasta oli myös puhetta. Ongelmana on usein, että H hyppää niin kuolleesta kulmasta, että riman tippuminen on herkässä. Koska koiran hyppykulman muuttaminen on vaikeaa on parempi keskittyä siihen, että koiran hyppyvoima on riittävä vaikka 65 cm hypyn hyppäämiseen paikaltaan. Tätä voi treenata esim samoin kuin päällejuoksua.

Rata sinänsä oli mukavan rullaava, jossa pääsi kokeilemaan eri tekniikoita. Hyviä pätkiä välillä, jossa löysin kadoksissa olevan ohjauksen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti