perjantai 18. maaliskuuta 2011

toko päivityksiä!

Kumpikin tyyppi oli mukana! Halusin tarkistusta joihinkin liikkeisiin, että olemmeko menossa oikeaan suuntaan...

Höyry:

SIVULLA OLO RAUHASSA: Ongelmana on ollut ettei se tahdo rauhoittua tai siis tarjoilee kaikennäköistä ennenkuin ehdin palkaamaan. Itse olen ajatellut, että ei ole vielä maltia olla paikallaan!

No heti tuli palautetta, kun en käytä käskysanaa. Joteski olin ajatellut, että kun se tarjoaa kontaktia automaattisesti niin... No käskysanan ("katso") myötä koira oli heti töissä! JA koira steppailee, koska ei tiedä mitä ollaan tekemässä.. Eli palkka nopeampaa, ennen touhotusta. Pikkuhiljaa lisätään aikaa!

LIIKKEESTÄ ISTU: Olen yrittänyt niin, että käännyn koiran eteen ja sanon istu + palkka! No ongelmana on, että Höyry kääntyy minun mukana, joten en pääse sen eteen. Ratkaisuna taas nopeus! No ei se tarvinnut montaa toistoa, kun pysähtyi jo pelkällä pään kääntämisellä+ käskysanalla. Sit palkka eteen ja kierros koiran taakse ja vapautus palkalle.

ALO HYPPY: Yhden kerran ollaan hyppyä tehty niin, että kokeilin lähteekö se hyppäämään sitä käskystä vai ei! Ohjeena siis hyppy käsky+heti seiso käsky + heti lelu palkka. Nopeasti Höyry kääntyi jo valmiiksi minuun päin palkan toivossa. Sit vaan pidennettiin seiso käskyn ja palkan heiton väliä=) Sit otettiin loppua erikseen! Eli koira jätettiin seisomaan, käytiin kiertään hyppy ja palattiin koiran viereen.

RUUTU: Vietiin lelu koiran kanssa ruutuun ja sit lähetys. Näitä muutama. Sit tyhjään ruutuun lähetys + lelu heitetään kun koira on saapumassa ruutuun. Tästä sit vaikeutus
eteenpäin, ruutu ja lelu valmiiksi ennen koiran tuontia kentälle! Omissa treeneissä on ollut ongelmana apurin käyttö. Jos lelu on apurilla niin, Höyry ennakoi ja juokseekin apurin luo eikä ruutuun! Tähän lääkkeenä on, että lelu on sekä ruudussa että apurilla..

PAIKALLA OLO ISTUEN JA MAATEN: Istumassa pysyi hyvin, palkasin tiheään. Höyryn ilme oli aavistuksen ahdistunut! Kummissaan et mitä hommaa tämä on=) Maaten paikalla olossa käytin rätti käskyä. Avustin sen alas kädellä. Aikas hyvin pysyi. Palkasin toki tiheään.

ÅKE:

TUNNARI: Onnistuu hyvin itse homma. mutta mutta kun käännyn poispäin (kun kapulat viedään) niin Åke kääntyy mukana! Laitettiin palkka eteen ja pysyi hyvin, mut heti käänty mukana jos palkkaa ei ole. No sit menin parin askeleen päähän ja käännyin, sen kesti hienosti. Eli nyt treeniä, että pääsen hivuttautumaan viereen kääntyilemään=)

NOUTO: Eli olen opettanut takaa kiertäen, uutena asiana. Vaatii vielä apusanan hommaan. Ihanasti lamppu syttyi pienen kelpukan päähän "ympäri" käskyllä. Sit vielä hetsaus leikki, eli vietiin kapula kahdestaan ja siitä haku suoraan! Olipas Åke touhukas=) Pitää vaan muistaa oikea asenne touhuun itsellä, jotta itsevarmuus säilyy Åkella.

Se oli sit vimppa ohjattu tällä porukalla! Toivotaan, että hommaan saadaan jatkoa.. Kivasti treenit on ylläpitänyt punaisen langan löytymistä omatoimi treeneissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti