perjantai 14. toukokuuta 2010

JÄLKEÄ!!

Eilen tehtiin ensimmäiset jäljet tälle keväälle. Ja Höyrylle tietty elämänsä eka jälki. Kävin tekemässä ne tuntia ennen ajoa. En tahdo malttaa oottaa pitempään... No Höyrylle tein 15 metriä pitkän, jossa oli juustoa (tiheissä)askelmissa. Laitoin myös pari mun hajuista keppiä jäljelle(halusin nähdä reagoiko keppeihin). Jälki alkoi noin 10 metriä polulta..
Åkelle tein noin 150 metriä, viisi keppiä ja 3 kulmaa. Jäljelle lähdettiin noin 4 metriseltä janalta suoraa polulta janalle.

Höyry ensin. Lähti jäljestämään heti polulta nenä tiukasti maassa. Ja oi sitä iloista yllätystä kun löytyi juustoa matkalta. Nuuski jälkeä rauhallisesti ja tarkasti nostamatta päätä ylös välillä. Valitettavasti keppeihin ei juuri reagoinut! Haistoi, mutta emäntä oli liian hidas reagoidakseen=(. Mutta kaikenkaikkiaan hyvin jäljesti!

Sit Åke! No hulluksihan se tuli kun näki jälkiliinan=) Poukkoili kun heikkopäinen, sain oikeesti pitää kiinni ettei lipeis käsistä! No rynnittiin sit janalle ja samantien suoraa takajäljelle. Ilme (siis Åken) oli näkemisen arvoinen kun takajälki loppui 15 metrin jälkeen=) Just niinku, että ei voi olla totta, eikö tuo nainen pitempää jaksanut tehdä!!!!! No aikansa ihmeteltyä lähti oikeaan suuntaan! HYVÄ, että itse bonjas jutun.

Jäljestäminen Åken kanssa on kuin juopuneen perässä kävelis. Nappaa hajun maasta, sit tuuli tuo kepin hajun, sit se katoaa, etsitään uudestaan jälki yms yms.. Mutta niin se vain kaikki kepit nosti juopuneesta käytöksestään huolimatta.. Ja voi kun se nauttii, kun saa ulkoiluttaa emäntää ja löytää aarteita=) Åkellehan nuo kepit on kaikki kaikessa! No vihjeenä tuli ystävältä, että kannattaisi kokeilla vanhaa jälkeä jotta Åke joutuis oikeen keskittymään pysyäkseen jäljellä! Varmasti hyvä idea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti