keskiviikko 10. elokuuta 2011

Syksyn ekat ohjatut agit




Mari oli koutsina ja ohessa muistista väsätty rata! Muita ohjeita ei radan suorittamiseen tullut kuin alkuun 4:lle asti. Ei kuulemma saa mennä kolmosen ETEEN patsastelemaan=) Ei kuulemma ehdi neloselle kääntämään=) No en minä sitä niin suunnitellut..Ajattelin itse viedä oikealta puolen ja liikkuva valssi 3-4 väliin. No ei sekään niin hyvä idea ollut.. eihän siitä taho ehtiä mihinkään:DD Eli menin sit neuvojen mukaan 3-4:sen väliin (lähemmäs 4:sta) ja kun koira tuli renkaalta alas oli valssin oltava valmis 4:lle. Katse ja käsi jää ohjaamaan 3:sta, kroppa jo kohti nelosta. Myös pieni "noja" kohti kolmosta kertoo, että vielä toi ennen kääntymistä! No sehän toimi kivasti, haluaa oppia sen kunnolla!! Ja varsinkin hoksata käyttää..

4:lle sit taivutettiin, jotta hyppää jo kohti putkea. Kutoselle sama homma. No sit tuli pyyhkeitä kontakteista.. jään liian lähelle ja vapautan liikkellä! Tunnustan ja on se p..kele etten saa korjattua tätä, vielä mä kärsin siitä jos en ryhdistäydy!! Eli 8:lle valmiiksi, vietiin kuin takaakiertoon, kengän käret kohti vasenta kulmaa ja vasen käsi valmiiksi viemään koiraa kiertoon! Toimi muuten sikahyvin, hyppäs tosi lyhyen/kootun hypyn ja ehdin alta pois. Pituudelta keinulle aikas ok ja taas kontakti minulta huono, jään liian lähelle kontaktiestettä kun voisin varastaa matkaa itselleni.
Onnistunut jarrutus 15 esteelle ja loppu ok. Okserikin tuli eka kertaa otettua, ei ongelmaa!!

Toisella kierroksella Höyry ennakoi mun valsseja ja ei hypännyt koko estettä esim 6,12 ja 15 sekä 17-18 tuli välistä.. Itse olisin tuskastunut, mutta tämä on kuulemma hyvä asia?!?! Noh muistan kyllä hämärästi Åkellakin olleen moinen kausi. Pitää vaan muistaa treenata asiaa, jotta koira oppii ennakoivat kunnolla ja malttaa suorittaa esteen!! Vaikeus on löytää oikea "vahvuus" ohjaamiseen ettei lennä esteen yli, muttei jättäs hyppäämättä!

Hyvät treenit ja haastava rata, joka onnistui kohtuudella!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti