tiistai 24. toukokuuta 2011

Viimeistä viedään!!



Ratatreeniä ennen taukoa.. Olen sairastellut agility "krapulaa" eli miettinyt ulospääsykeinoa meidän ongelmille=) Höyryhän on himmaillut kontakteilla ja keppejen lopussa jonkun kerran (ei mikään iso asia, mutta pedantia vaivaa). Minullahan on tapana jättää treenaaminen vähemmälle, jos en tiedä kuinka asian korjaisi! Ja sama kaava jatkui nytkin. Ollaan vaan lenkeilty viime päivät!

No mut viimeisiin ohjattuihin piti mennä ja ongelmakin nosti päätään.. Hyvä niin, koska neuvot on tarpeen=) Ja niitähän tuli ja oikeilla jäljillä oltiin, kyllä mä vielä joskus ratkasen koko vyyhdin ihan ite!!

No mut eka pätkän tein palkat kontakteilla ja kepeillä, hypyt 55 cm. Kolmoselta sujahti putkeen, no olipa yllätys. Eli kakkosen eka siivekkeen taakse seisomaan, törkkäys kakkonen ja 2-3 välissä seis=rytmitys ja puomille ohjaus. Puomin kontakti aikas hyvä! Sit palkka kepeille. Puomilta lähtö ja hyvin käänty 5:lta mut siitä lähti kepeille, kun se palkka oli siellä.. No toistoilla ok.

Kepeillä jäi seisomaan viimeiseen väliin vaikka palkka edessä?!?! Koutsi meinas, että pitää hommaa kontaktina.. sopis kuvioon! Uudestaan ja koutsi heittää palkan no problem! On myös muistettava, että palkkaa tulee nostaa kun tulee hyvin loppuun asti. Niinpä koiraa kehui sekä kuski että koutsi! Sit vedätys pussille, kerran jätti kaks keppiä tekemättä, OHO! ja uudestaan, eikä ongelmaa. Näyttää kuulemma tekevän varsin tarkasti ja tunnollisesti kepit, joka tuo painetta niihin (pedantin koiranomistajan koira)

Seuraava ongelma oli renkaalta hypylle, rima tippui herkästi ja ei kuulemma oltu ainoita! Lääkkeenä rytmitys ennen rengasta ja tasainen vienti putkeen. Ei suurempia ongelmia tästä eteenpäin. Muistettavaksi neuvo putkelle 20 mennessä käyttää vastaista kättä! Tämä siksi, että on helpompaa päästä ohi putkesta jos on tarvis kun koira lähtee sivuputkeen vain törkkäämällä vastaisella! Niin ja kuulemma 19 hypylle vois jarruttaa=)

Ehdittiin tehdä monta toistoa, joka oli hyvä. Neiti meinas nuukahtaa ja emäntä myös! Hirmu kivat treenit ja ongelmiiimme tuli täsmäneuvoja! Nyt aionkin ratsastaa tällä fiiliksellä hetken aikaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti