tiistai 17. toukokuuta 2011

Gibsonin opissa sunnuntaina



Höyryn kanssa oltiin Lee Gibsonin opissa! Alkuun tuntui, että mies ajattelee ohjauskuvioita aivan erilailla kuin me. Kuitenkin mitä pitemmälle koulutus meni sen lähemmäs metodit tuli, siis minun mielestäni!! Rytmitystä se oli hänenkin ajatuksissa, mutta tyyli eri=) Ja täytyy sanoa, että kyllä toimi hienosti hänenkin tyylinsä. Mukavaa oli, että hän ajatteli kovasti koiran kannalta asiaa! Eli vastuuta treenikaverille enemmän (eli koiralle), ajoissa ohjaukset, jotta koira ehtii funtsia mitä seuraavaksi halutaan! Ja kuvassa rata mitä mentiin. Kolme rataa 1-11, 15-27 ja viimeisenä muttei vähäisempänä 35-40.

Eka pätkän suunnittelin valssin 6-7 ja A vasenta puolta, puolen vaihto A:n jälkeen ja etuvalssi 9:n eteen ja sisäkaarta kepeille. No mites se sit meni... 5-6 väli pitkäksi ja kepit väärin sisään (no olipa yllätys, liian haastava pikkuneidille). Niin ja tais upota pari kertaa A:n alus putkeenkin, koska ryntäilin?!?! Ohjausmuutos Koutsin ehdotuksesta: Valmis valssi 5:sen taakse, jotta tietää mihin suuntaan hyppää, eli kohti 6:sta. "Kylkimyyrynä" 6:nen ja lähetys A:lle. Eli ennen A:ta se kuuluisa avautuminen ja sit kerrotaan mihin mennään. Ysille lähetys keskeltä (hyppyjä) +avautuminen ja lähetys 10 ja kepit. No mites se sit meni?!?! No hienostihan se meni. Kyllä toimi avautumiset kunhan vaan malttaa, siis MINÄ maltan!

Toka pätkä: Valmis valssi 16 taakse, takaaleikkaus 20 taakse, yritin taivuttaa 21:lle jotta kääntys A:lle. Rytmitys 23:lle. No mites meni!?!? 16-17 väli livahti selän taakse, 20 esteen takana pyörähti akselinsa ympäri ja 21:sen hyppäs vinoon.. eli kalastelin A:lle. 23:sen rima tippu liian voimaakkaasta pysähdyksestä. Ja kepitkin tais jäädä kesken! Ja neuvojen jälkeen: 16-17 välin olin paikallaan ja yx askel vain kohti 17 riitti (muutaman toiston jälkeen). Kepeistä tuli noottia, että "puristan" koiraa liikaa. Varmaankin totta, kun epäilen virheen mahdollisuutta =( 19-20 odotellaan /avautuminen ja lähetetään 20:lle +takaaleikkaus ja sama homma ennen A:ta. Höyry tykkäs ampua A:lle kun tiesi ajoissa mihin mennään!! Kevyempi rytmitys/avautuminen 23:lle. Loppu OK.

Viimoinen pätkä: 35-40. Luonnollisesti 37-38 oli vaikea, koska viimeksi mentiin putkeen.. No menihän se sinne nytkin muutaman kerran! Mut avautuminen ja kutsu 37:lle auttoi! Piti muistaa säilyttää koiran mahdollisuus nähdä 37 hyppy, joten se ohjattiin vähän kauempaa.

Ja nyt kun katon tätä postausta, niin aivan kun me oltas oltu ihan paskoja! Mut ei me oltu, ei omasta mielestä eikä koutsinkaan (mitä nyt siitä englannista ymmärsin). Mies tykkäs Höyrystä, hyppää vaivattomasti ja taipuu hyvin ohjauksiin. Myös ohjaukseni sai positiivista palautetta ja sitähän on aina kiva saada! Mutta jos ymmärsin oikein niin rennompi ohjaus olisi toivottavaa! Tämähän on tietenkin totta! Nyt siis kohti vieläkin rennompaa ja hauskempaa agilityä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti