torstai 14. huhtikuuta 2011

Kevätjakson viimoiset aksat!


Nyt se tämäkin pätkä on kahlattu ja nokka kohti kesäkautta! Onnex se alkaa jo ens viikolla=) Uusi ryhmä ja uudet kujeet! Kevään ryhmä oli kyllä tosi kiva, pääsi kurkkimaan muiden bortsujen kehitystä (kaikki lähes saman ikäisiä) pätevien ohjaajien käsissä (kaikilla 3 luokan koirat kotona). Paljon sitä oppii kun katsoo muiden menoa! Sen verran tiedän, että kesäryhmä koostuu kans bortsuista! Mutta ikähaitaria taitaa olla enemmän..

Viimeinen treeni meni hyvin. Lamppu on syttynyt pääni päälle rytmittämisen suhteen ja toivon, että se myös pysyy siellä. Ohjelmassa oli kolme rataa 30-38, 1-10 sekä 15-21.

Eka pätkällä rytmitys esteelle 31 ja takaaleikkaus esteelle 34. Rytmityksessä tulee muistaa, että minun liikkeen ei tule pysähtyä kokonaan, jos matka kuitenkin jatkuu eteenpäin/sivusuuntaan! Liike pysähtyy siis vain jos lähdetään takaisin päin. Vielä on harjoituksen alla pitkään, että kuinka voimakas rytmitys milloinkin tehdään. Takaaleikkauksessa taas on muistettava se olkapää.. Vanhatapa tulee helposti esiin eli vedän olkapään helposti "eteeni", niinkuin ennen takaaleikkaus tehtiin. Helpointa vaivasta on päästä kun jätän ohjaavan käden hieman koukkuun eli niinkuin "tarjoan" seuraavan esteen! Pöytä näyttää olevan Höyrylle kääntymispaikka=) Kävi hakeen namin ja pyyhälsi pois! No ei sitä vielä hirveesti ole treenattukaan.. Ohjeeksi sain poistaa nopeasti palkan sieltä!

Toinen pätkä 1-10. Esteille 5 ja 8 takaaleikkaus. Tällä radalla näkyi "hienosti" minun haluni siirtyä kauemmas koirasta takaaleikkauksessa. Eli olin lähes kepeillä kun valmistelin takaaleikkausta 5:lle. No huh huh! No samalla hoksasimme, että ajattelen takaaleikkausta niin, että minun on odotettava koiran ohittavan minut ennen takaaleikkausta! Tästä syystä himmailen ennen leikkausta ja sit vasta leikkaan=) No sit ohjeen mukaan nuollen 4:sen siiveke ja päin vaan kohti 5:sta. Voi vautsi miten Hörde käänty 5:lta 6:lle. Ja ei tarvinnut odotella... Aika hieno hoksaus koutsilta!!! Ensin yritimme takaaleikkausta 9:lle, mut tuli ahdasta! Siirettiin se sit 8:n takaaleikkukseksi. JA toimi kyllä hienosti, 9:lle rytmitys oli vähän kökkö.. Huomautus siitä kuskille!!

Sit viimeinen pätkä 15-21. Etuvalssi 18-19 väliin ja koomat 20:lle. Etuvalssissa muistin viimekerran opin eli on käännettävä se kroppa meno suuntaan ja käsi+katse jää koiraan! Toimi sika hyvin, ehdin hienosti 20:lle. Höpö kääntyi NIIN hienosti kepeille. Keppejähän ei ollut kuin 6 kpl:tta. Omatoimi treeneissä pitää muistaa mennä keppejä koko sarja.

Hienot treenit!! Haastetta oli riittävästi ja taas opittiin pieniä suuria asioita!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti