maanantai 20. joulukuuta 2010

Ohjattua treeniä

Höyry on pannassa edelleen. Åke on ollut hoidossa jo muutaman päivän, nautiskelee siellä jakamattomasta huomiosta ja pitkistä kävelylenkeistä. Joten treenimään kun tekee mieli on Åkke haettava hoidosta ja vietävä sit takaisin.. Mutta mitäpä sitä ei tekisi, jotta treenimään pääsisi? Josko nuo neidin juoksut olisi ohi jouluksi..

ELi Åken kanssa siis olimme ohjatuissa treeneissä viikonloppuna ja tokoa, tokoa siis=) Porukassa oli 5 koirakkoa. Neljä meni 10 minsaa x 2 ja koutsi lopuksi omallaan. Itse piti valita mitkä liikkeet halusi syyniin.

No eka pätkä seuruuta, yllättäen. Åken vire oli todella hyvä! Ihanaa se ei ole siis omaa kuvitelmaa!! Minä olen edistynyt ja nimenomaa minä, koska koirahan osaa. Keskityttiin eniten oikealle käännöksiin ja sivuaskeliin. Oikealle käännöksissä palkka (ruoka) käteen ja imetään koira mukaan. Aika vinhaa mikä ero ilman ja kanssa palkan! Pitää vaan muistaa, että käsi pitäisi olla matalammalla, että pieni kelpieni yltää palkkaan ilman pomppua. Sivuaskeleet oli vaikeita, kun emännän askeleet on mitä on! Siis muista 2 askelta ei enempää tai vähempää! Oikealle: vasen jalka aloittaa ristiin taakse ja vasemmalle: oikea lähtee ristiin eteen... Eihän tämä mitenkään pilkun n...sta ole!!

Toka pätkässä halusin ohjeita luoksetulon pysäytyksiin! Åkehan pysähtyy hyvin, mutta ennakoi hurjasti = hidastelee odottaen pysähdystä! Ja koska en ole tiennyt mitä niille tekisin olen hyljännyt koko liikkeen, kunnes saan neuvoja! Ja tämä on ollut helppoa, koska Åken kunto ei ole kestänytkään vauhti liikkeitä toviin=(

Do diin nyt niitä neuvoja sit tuli ja roppakaupalla=) Eli liike opetetaan kiertämis LEIKILLÄ (tämän tiesin, siis keirtämisen)! Kierretään esim. puita. Ja pysäytetään kun vauhtia on. Tässä LEIKISSÄ mikään muu ei ole tärkeä kuin vauhdin säilyminen sekä pysäytys, joka tehdään juuri niinkuin oikeassakin liikkeeessä. No mikä siinon niin vaikeeta?!?!? No kun se on leikki!! Ei se kuulemma haittaa, jos koira ei kierrä sitä puuta tai hidastelee (vitsi pedantille ihmiselle tuo leikkiminen on aika vaikeeta jos ei ohjeita noudateta). Eli jos se hidastaa niin jatketaan vaan seuraavaan kiertoon ja jos se ei kierrä niin sama homma.. Ihan järkeenkäypää=) Otetaan vaan se herneen palko siis nenästä ja aletaan leikkimään.

No homman tulisi sit edetä niin, että voin seistä paikallaan ja lähetellä tyyppiä kiertoon, tehdä eri pysäytyksiä ja välillä sivulle tuloja ja vauhti säilyy.. Kuulostaa helpolta, aika näyttää onko se sitä sitten?!?!?

Kiitos treeneistä ne olivat jälleen kerran valaisevat!!

Höyryn kanssa ollaan lenkeilty ja pikkiriikkisen treenailtu sisällä. Pakko ollut kokeilla peruutusta sivulla. Tämähän onnistui sit kun se huomas ettei se onnistu istuen=) Ja eilen kokeiltiin kapulan pitoa, no se oli kyllä aikamoista! Mut kyllä se hetken piti ihan kauniistikin ja mielestäni ehdin palkatakin...

Jotenkin tämä elo tuntuu puolinaiselta kun ruskea ei ole hästäämässä, onneksi mustavalkea pitää lippua korkealla!! Opetin sille lätkäseen tassulla GIVE ME FIVE, joka on tyttöjen suokkari leikki sen kanssa.. No nyt kun yrittää jotain muuta niin se läiskii tassulla päinpläsiä!! Se on niin IHANA koira ja niin persoona että HUH HUH! Isäntäkin on kiedottu pikkusormen ympäri mennentullen. (ei haittaa vaikka Höyry seisoo tv:n edessä, hymyssäsuin huidotaan, että alamennä siitä ja Höyry kommentoi murinalla takaisin). Mutta kyllä sitä perheessä pitää VÄHINTÄÄN kaksi koiraa olla!!

1 kommentti: