maanantai 13. joulukuuta 2010

Joulurauhaa!

Meillä alkoi hieman liian aikaisin tuo joulutauko! Asiasta päätti Höyryli, aloittamalla juoksut. Juoksujen väli on vain 5 kuukautta, joten päätös steriloinnista kypsyy pikuhiljaa. Åke ei kyllä hirveesti hötkyile juoksuisen naisensa perään, ehkä se odottaa tärppipäiviä??

No ehdittiin me käydä ennen juoksuja Torniossa valmennuksessa. Aikas kivat treenit ja lyhyesti palautetta tuli hyvää ja huonoa/kehitettävää! Koiraa kehuttiin: vauhdikas, ahne palkalle (lelulle ja namille), päästää radalla ohjaajan lähelle ahtaassa paikassa ja tekee kaiken mitä hoksii pyytää. No totta joka sana, Höyry on älyn kiva treeni kumppani! No emännälle sit: + hyvin liikut ja palkkaat hyvin ja - voisit liikkua vieläkin paremmin ja palkata useammin (niistäkin joissa ite tössit, ei se koiran syy ole) Koiraan pitäs luottaa enemmän!!

No hyvä treeni se oli! Ja asiaa mietittyäni hoksasin, että ohjatessani Höyryä "moodini" liikkuu välillä ohjaan pentua (joka on kyllä 1 vuotias...) - tämänhän pitäs jo osata (vien kun Åkea, joka melkeen katsoo ite radan numerolapuista). Ei ole helppoa ei! EI Höyryllä eikä mulla...Mutta onneks taas hoksasin, tämä valaistuminen toivottavasti auttaa eteenpäin=)

No uus vuosi ja uudet kujeet! Treeni-ilmot on laitettu vetämään! Höyrylle agiryhmään ja Åkelle toko ryhmään! Josko me saatas tuulta purjeisiin tokoiluun. Åke on kyllä taas kunnossa jalkojensa suhteen, mutta intoa agiliitoon ei ole löytynyt toistaiseksi( siis emännällä).. haluisin NIIN, että se pysys terveenä! Sit vielä tokoa noin kerran kuussa Höyrylillä kaveriporukassa (ja varmaan Åkekin pääsee), mutta siellä apuja saan Höyryn kanssa!

Tokoilussa olen havainnut valtavan eron noissa koirissa. Åke pitää mielellään muhun "hajurakoa" esim seuruussa ja Höyry tunkee vain lähemmäs mitä enemmän vaadit! Åkelle oli paljon helpompi opettaa esim. liikkestä pysäytykset kun taas Höyry on jotenkis niin (elastinen?) et taipuu vaikka mihin asentoihin! Åke kun istuu niin sit se istuu, mut Höyry voi vielä pyöriä ympyrää istuen=) Aikas hauskaa tää homma, koirien kans on siis aivan eri ongelmat! Ja emäntä ei voi välttyä uuden oppimiselta!!!

Ja nytkun Åkekin on taas kunnossa niin kiihdytysajoja otetaan tuolla metsässä Åke vastaan Höyry! Ja Åke kyllä pesee neidin suoralla ainakin toistaiseksi ( Höyry peesaa ja vaihtaa puolta tökkien Åkea kylkiin). Mutta mutta mutkajuksussa Åke jää kun Höyry vaihtaa suuntaa ja Åke vetää pitkäksi kurvit=) Kumpi on parempi noin niinko agisilmällä katsottuna!? No en tiiä, mutta kumpikaan koira ei tykkää hävitä näitä sprintejä ja sehän on hyvä merkki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti