maanantai 28. huhtikuuta 2014

"Pentuagia" Vaasassa

Ei se Ilpo enää niin pieni ole... ainakaan kooltaan =) Pääsiäisreissun kotimatkalla pysähdyttiin Kasvitätin agitunnille, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty:XD

Ensin radan pätkä! Välimatkoja ei kantsi tiirailla... mut kuvio oli tämä! Keinun tilalla vain puomin alastulo!!! Eli kontakti treeniä! Ja kyllä oli vaikeeta meille. Eihän se poika pysähtynyt tuohon. Myös toispuoleisuus paljastui. Kun minä olen Ilpon vasemmalla puolen, oikea takajalka tippuu puomilta. Koira on aivan banaanilla. OIkealla puolen ollessani ei mitään ongelmaa! Nyt sit korjauksena:
1. katso että palkkaat koiran puoleisella kädellä.
2. anna palkka suoraan suhteessa puomiin, ei koiran nenän eteen (joka on siis liikaa vasemmalla.
3. käytä siivekettä sivussa oikealla puolella ja häivytä se pois esim. pituuden kepillä ja sit avut pois.


Ensin tehtiin pelkkää kontaktia ja sitten putken kautta. Ei onnistunut alkuun! Sit laitettiin valmis palkka puomin päähän ja vielä kokeiltiin remmissä! Kun apuohjaaja vie koiran remmillä kontaktille, minä juoksin ohi ja palasin palkkaamaan! Ajatusta tuli, mut treeniä tarvittiin! Muutenkin tätä rataa tehdessä huokui, ettei Ilpo irronnut enää niin hyvin kuin ennen... Joten sitäkin treeniä tarvitaan taas! Pitää muistaa että vauhdin/kierrosten lisääntyessä siivekkeet sivuille avuksi, siis kontakteille! Näin vältetään virheen mahdollisuus!

YES käskyn treeni tulisi siirtää jonnekin muualle agilitykentältä esim. metsään. Eli koira istumaan, etupalkka ja sit häiriötä ja vain yes käskyllä vapautus!! Myös lelun heittämisen sietäminen treenataan näin! Lelun heitto treeniä voisi treenata myös niin, että heitetään yksi lelu ja jatketaan vaan leikkiä toisella lelulla! 

Pakkovalssia treenattiin kahden hypyn takaa. Mulle vinkkinä: 
1. Käden mitan verran irti hypystä
2. katse, kengän kärki ja laser kohti siivekkeen nurkkaa, josta koira tulee! 
3. Varpaat saavat näkyä nurkalta koiralle. 

Hyviä vinkkejä, olen jossain vaiheessa alkanut kääntämään selän kokonaan esteelle, jolloin koira ei tiedä sen olevan seuraava. Pitää muistaa tehdä molemmat puolet AINA kaikissa tekniikoissa. Palkka joko heitetään tai se on valmiina.

Takaaleikkaus: Mitä kauempaa leikkaa, sen vähemmän se koiraa kääntää! Palkka voi olla valmiiinakin. JOs koira meinaa jättää hypyn väliin ja juosta suoraan palkalle, verkko eteen! Hienosti meni Ilpo!! Molempiin suuntiin taas! Itse lähdettiin 1 & 2 välistä! Palkka kolmosen taakse loivasti sinne, mihin koiran pitäisi leikkauksen ansiosta mennä! Ja verkko laitetaan tarvittaessa kolmosen sivuille!


Irtoamiseen ja takapalkkaan sain myös vinkkejä! Pelkälle siivekkeelle irtoamista. Kehu jo koiran mennessä kiertoon, näin vahvistat valintaa lukittua esteeseen joka on kauempana! Lähde juoksemaan poispäin ja heitä lelu taaksepäin. Lelun tarkoituksena on vahvistaa, että ei ole edullista vain juosta emännän perässä... parempi vaihtoehto on lukea rataa itsenäisemmin!! 

Ja KYLLÄ kannattaa ajaa välillä Vaasaan kuuntelemaan hienoja neuvoja !! Nyt treenitään taas paremmin=)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti