lauantai 8. helmikuuta 2014

Toko yksäri

Molempien borderscollien kanssa oltiin tokokoulussa=) Ilpokin pääsi eka kertaa! Oli niin tohinoissaan pikku-ukko:XD

ILPO:

1. Luoksetulo:
- Vaihdellen lelulle tai sivulle suoraan.

2. Nouto:
- Käytettiin tunnari kapulaa. Heitettiin ja vapautettiin koira sinne. Heti kun nostaa niin YES ja lelu esiin.

3. Merkki:
- Lelu merkille ja sinne vaan merkki käskyllä.

4. Sivulle tulo:
- Ei harjoitella paikkaa vaan asennetta! Kotitreeniksi ruokakupilla. Ja ollaan jo tätä tehtykin.

5. Seuraaminen:
- Imuttamalla. 2 askelta ja käännös+seis. Lyhyitä pätkiä mutkilla höystettynä. HOX! Älä käännä kättä ulospäin vaan niin, että koiran nenä on minun jalkaan päin.
- Tätä voi myös treenata samoin kuin Höyryn kanssa. Peruuta ja koiran nenä kiinni reiteen ja lähde kävelemään eteenpäin+käsky seuraa.

6. Jumppa
- Maahan-istu-seiso. Ensin palkka ohjaavasta kädestä, mutta nopeasti edetään niin, että toinen käsi ohjaa ja toisesta palkka..

Ilpo oli niin innoissaan! Ja ihana saada toimivia ohjeita. Kyllä minä peräänkuulutan tätä ensin myydään liike ja vasta sitten tarkkuus mukaan, paljon hauskempaa niinpäin...

HÖYRY:

1. Ohjattu:
- Koira merkille ja ohjaus ( käsi+suullinen käsky) kapulalle/lelulle, joka on samalla tasolla kuin merkki. Molempia puolia treenataan, mutta eri päivinä. Pikkuhiljaa kapula siirretään taaemmas "omalle" paikalleen.

2. Luoksetulo:
- Tehtiin luoksetuloa niin, että matkalla oli molemmin puolin lelut (samanlaiset), johon pysäytetään ja vapautetaan jommalle kummallle lelulle. Tai vaihtoehtoisesti läpijuoksu. Jos koira tarjoaa jompaa kumpaa lelua niin vapautetaan juuri sille toiselle.

3. Seuruu:
- Oikealle käännökset tuottavat meille tuskaa. Höyry irtoaa minusta jonkinverran... Lääkkeeksi löydettiin minun tiukempi käännös ja koiralle viestittäminen etukäteen, että se käännös on tulossa. Sekä apuna pieni taputus reiteen juuri ennen käännöstä. Toimii!!! Muutos näkyy jo parin treenin jälkeen!

4. Kaukkarit:
- Ongelmana lähinne istu-seiso, koira ei liiku riittävästi eteen etujaloilla. Korjataan niin, että koira istuu laatikon päällä ja siitä seisomaan jolloin etujalat "tippuu" maahan. Näin liike on konkreettisempi. Tähän pitäisi saada yhdistettyä seiso-istu vielä.
- Maahan-seiso -maahan liikkeessä koiran tulisi maahan-seiso vaihdossa liikuttaa etujalkoja taaksepäin. Rima eteen niin, että koiran etutassut on riman alla, jolloin siirto onnistuu. Koiran paino on silloin takajaloilla. Tähän pitäisi saada myös iloisempi ja terävämpi käsky=)

5. Tunnari
- Ei toimi makupalojen avulla, lisää kierroksia... Ei muuta kuin takas metsään! Ilman käskyä metsätunnaria. Sit kun osaa niin viedään sinne oikeita tunnarikapuloita! Vääriä ja oma. Edelleen ilman käskyä katsotaan kuin käy! Sit jos tämä toimii niin kotiin sisälle jatkamaan!

- Tätä jo kokeiltiin metsässä ja hyvin toimi mut epävarmuus valinnan suhteen näkyy! Otin matkan pois ja olin valmiiksi käsiojossa, jolloin toi sen heti käteen kun löysi oikean!! Tätä pitää jatkaa, että saadaan varmuus takaisin!

1 kommentti:

  1. Ilpon Merkille!! muista se hetsi l-lelu että sen asenne on heti kohdillaan kun menee merkille.
    Höyry: hyvä kun metsätunnari toimii ja malttia ja mahdollisimman nopeasti matkaa lisää.--iloisia treneejä

    VastaaPoista