maanantai 23. tammikuuta 2012

Kevään tokot NRO:1

Koska emännän motivaatio on ollut tokon suhteen hukassa ja Åke on pois pelistä, on Höyry ilmoitettu toko kurssille. Kurssi on 6 kertaa ja joka toinen viikko. Ei voi osallistua joka viikko vuorotyön vuoksi... Tänään oli eka kerta ja Höyry oli ihmeissään=) Tullaan agility hallille ja missä on esteet?!?! No aika hyvin se virittäytyi kuiteski.

Aloitettiin perusasennon viilaamisella. Aika hyvällä mallilla ollaan, mutta jos kädet ei ole sivulla on homma jo aavistuksen vaikeampaa=) Eli testailtiin vaikeita sivulle tuloja ja kädet eri asennoissa. Jos sivulle tulo on huono, siitä ei palkata eikä kyllä sanotakaan mitään... Eli uudestaan pienellä avulla ja palkka!

Sit seisomaan pysähdystä "pompun" kautta. Eli yritetään saada koira pompimaan sivulla ja sit kädellä palkka koiran kaulan alle "kaaressa" -> ja koira pysähtyy kaikki jalat yhtä aikaa maahan. Höyry hiffas homman saman tien:D Sit sivulla sama homma, heti vaikeampaa mutta onnistui.

Sit paikalla olo, rätti oli unohtunut... maahan meni, mut pää jäi ylös. Hyvin pysyi paikallaan, mutta taakse kierrosta ei tykännyt. Ylös nousu oli nihkeetä ja siihen kysyin apuja! Eli siihen pitää keksiä joku juttu... Esim palkka tulee kainalosta, jolloin koira saa oikein hypätä palkalle. Rättiin menoon voisi kokeilla esim etupalkkaa, Eli valmistava sana, joka kertoo "paikalla olon" olevan seuraava homma. Sit rätti avustettuna ja heti vapautus etupalkalle! Sit pikku hiljaa häivytys apuihin. Tätä pitää testata.

Lopuksi leikki. kädet auki ja toiseen nami. Koiran pitää ymmärtää koskea tyhjään käteen, jotta saa namin toisesta. Jos pyrkii namille ilman toisen käden kosketusta, käsi menee nyrkkiin. Voe hyvänen aika, Höyry luuli tätä voimailulajiksi... Se yritti kahdella tassulla raapien ja nuollen saada käden auki, nauroin ihan litkana=) Leikin nimi oli vielä älyleikki=) Minun nokkela pieni borderscollieni.

Hei mut hauskaa oli, kiva porukka ja Jenni on aina yhtä kekseliäs tehtävien luomisessa! Åke lähti tänään vaarin kans leporantaan lomailemaan. Höyryn kanssa suunnataan huomenna Turkuseen agility oppiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti