perjantai 13. elokuuta 2010

tokoilua!

Onhan tässä muutakin duunattu viimeaikoina, mutta ei ole näköjään blogiin asti tullut! Mutta tänään tokoiltiin kaverin valvovan silmän alla! Ajattelin hakea apua tokoiluun, jos vaikka sais "tokoiluinnon". Åken kanssa ei paljon agia pysty ottamaan, niin pitäähän sitä jotain ohjelmaa olla=)

Åke:

Eli halusin apuja seuruuseen ja ruutuun!
Seuruu: naksulla lähtöjä, jotta pää ei nyökkäis. Alkuun vain jalan nostoa niin, että palkka tulee suusta heti naksun jälkeen!

Ja koskettamisen opettaminen erikseen. Esim. "koske" käskyllä niin, että koira nojaa lavalla minun jalkaan. Sit sen voi yhdistää seuraamiseen tai vaihtaa koko seuruu käsky kosketus käskyyn.

Ruokapalkka ei paras mahdollinen kun Åke on niin "löysä". Lelulla kannattaisi myös leikkiä.. esim niin, että lelu leuan alle ja se tippuu hyvästä kontaktista!

Ruutu: No tietty Åke meni suorilta ruutuun eka yrittämällä=) Mutta vaihtoehtona voi käyttää myös kosketusalustaa. Ja alusta olisi ruudussa aina treeneissä. Myös lelun voi viedä ruutuuntai joskus myös taakse läpijuosten. Tai niin, että otetaan vastaan koira ja mennään sit ruutuun leikkimään yhdessä.

Åken kanssa tulisi muistaa, että treenit olisivat lyhyet, hauskat ja tehokkaat! Niin, että koiralle jäisi hyvä leikkisä fiilis!!! Ja peilin edessä tai kaverin kanssa mahdollisimman paljon. Ongelmanahan säilyttää Åken motivaatio tekemiseen.

Höyry:

Sivulle tuloja avustettava niin paljon, ettei tarvi käskyä toistaa. Peilin edessö kotona.

Seuruu imuttamalla, vasen käsi imuttaa, oikea antaa yleensä palkan. Alkuun toki vasemmastakin! Yksi tai kaksi askelta alkuun. Kontaktitreenejä myös sivulla niin, että kädet sivulla ja koira katsoo silmiin. Imutus käsihän on hieman edessä, jotta pystyy itse kävelemään! Ja käden paikkaa tulisi myös liikuttaa pikkuhiljaa ja välillä käsi on ilman herkkua! Kun pari askelta onnistuu niin nopeasti myös käännöksiä, jotta mielenkiinto koiralla säilyy!!

Seuruuta voi treenata myös lelulla. Ensin leikitään-> riistetään lelu-> hengataan(kuljetaan ja mutkitellaan)-> kun koira tulee sen hakemaan vierestä niin lelu esiin! Seuruu leikeissä koira palkataan lähelle, lelua ei anneta koiralle kokonaan! Käsky sanankin voi sit yhdistää hommaan. Narupallo olisi aikas hyvä!

Kaukkareissa takajalat pysyvät paikoilleen. Eli istumasta seisomaan etujalat liikkuu eteenpäin. Seisomasta istumaan etujalat liikkuu. Käskysanat tulee olla erit kuin normaali seiso ja istu.

Istuminen: Ongelmana pidin, että jos menen koiran taakse niin se pyörii akselinsa ympäri istuen kylläkin=) Silloin lelu eteen->kävellään koiran taakse-> kun koira tuijottaa lelua niin vapautetaan. Tätä samaa tekniikkaa voi käyttää myös maahan menossa ja seisomisessa.

Eupalkka on oiva keino myös jättävissä liikkeissä. Pudotetaan lelu käännöksessä. Näin koira ei liiku paikalla olossa!!

Hyvä fiilis jäi=) Paljon pieniä toimivia kikkoja treeniin(en varmaan edes muista kaikkia). Nyt taas jaksaa puuhastella hetken aikaa issekseen. Kiva oli ettei Åke ollut niin toivoton ja Höyry vallan kehityskelpoinen=) Jes mun piskit on taitavia, vieläkö emäntä oppii niin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti