keskiviikko 18. elokuuta 2010

Tokoa

Ja taas tokoilua?? Tästähän voi tulla tapa=) Nyt on testi, josko innostuisin kun saan täsmäoppia! Ja kyllä se on kivaa, kun saa toimivia neuvoja. Minähän olen tokon suhteen aikalailla itseoppinut ja se kyllä Åke rukassa näkyy. Meillä on kisaoikeus voi luokkaan, mutta sinne ei omatoimiopeilla kyllä mennä...

Tutkailu vuorossa oli tällä kertaa yllättäen seuraaminen ja lisäksi kaukkarit ja luoksetulo!

Seuraaminen:

- Ensimmäinen tärkeä neuvo, jota en ole ennen saanut, saatikka itse tajunnut! ÄLÄ KOSKE KOIRAAN, palkkauksen yhteydessä. Olen ymmärtänyt, etten voi katsoa Åkea seuruussa (koska se paineistuu), mutta ettei edes koskea palkatessa. Mutta tuntuu kyllä järkevältä, on se niin herkkä mies=)
- Ruoka näyttäisi olevan parempi palkka! (tämän olen itsekin rekisteröinyt)
- Makupala annetaan heittäen, jotta en painaisi koiraa alemmas kädellä.
- Palkan tulisi tulla aina vasemmalta sivulta= maailman paras paikka (myös se lelu, jonka Åke varastaa mun taskusta..)
- Lelua voi käyttää myös!
- Åke laskee kontaktin ekan kahden askeleen aikana, se korjataan ääni kehuilla. Kuitenki on muistettava hiljetä nopeasti.. jottei opi jatkuvaan jutteluun.
- Jos kontakti laskee matkan varrella on ääniapu silloinkin paras, mutta nopeasti tulee hiljetä!
- Oikealle käännöksiä tulisi tarvittaessa avittaa ruualla.
- On muistettava, että iloisuustreeni ja tarkkuustreeni pidetään erikseen! Eli ei ole niin tarkkaa hommaa kun haetaan iloisuutta tekemiseen.
- Seuruu treenissä tulisi nopeasti lisätä käännöksiä, jotta treeni pysyisi mielenkiintoisena!

Kaukkarit:

- Peruutus leikki, joka vahvistaa ajatusta taakse menosta ja palkasta takana! Aloitetaan läheltä ja kun osaa niin lisätään matkaa koiraan ja peruutukseen! Åke osasi hieman peruuttaa vaikkei ole kyllä moista juuri tehty!
- Itse kaukkareissa pitäisi ajatus saada taakse! Palkka heitetään aina taakse.. Åkelle palkka ohjaavasta kädestä, koska ei tajunnut että voisi tulla toisestakin=)
- Liikesiirrot Åke kyllä osaa läheltä, mutta kauempana ohjatessa valuu kyllä eteenpäin. Joten neuvot tuli tarpeeseen=)

Luoksetulo:

- Mielelläni pakitan itse koiran tullessa luokseni ja heitän vasta sit lelun.. En kyllä tiedä miksi. No enää en sit tee niin. Kun ei kuulemma ole järkevää.
- Palkka sivulta ja lelu näkyvissä alusta alkaen.
- Åkehan tulee vinoon sivulle niin luoksetulossa kuin noudossakin! Ehdotuksena sain, että koira voisi kiertää takaani sivulle! Ei huono idea lainkaan, jään miettimään=) Kokeilin toki heti ja ÅKehan tykkäs. Varmaan ajatteli heti meidän koiratanssijuttuja=)

Taas tuli paljon uutta ihmeteltävää! On se helppoa kun sen osaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti