perjantai 2. heinäkuuta 2010

Juhannustsembalot Hailuodossa!

Åken kanssa kisoissa piiitkästä aikaa! Viime kerrasta olikin jo aikaa, joskus maaliskuussa muistaakseni. Nyt mentiin perjantaina 1 rata ja lauantain kans! Tuomarina kummassakin oli Jari Tienhaara. Radat olivat mukavia, pientä haastetta sisältäviä. Suurin haaste oli kuitenkin emännän jännittäminen=) Onneksi kuitenkin rataan tutustumisen jälkeen tiesin kuinka ohjaan.. ei jäänyt epävarma olo!

Koira toimi kummallakin radalla kuin kone. Teki kaiken mitä pyysin, virheet tietty kans! Tauko näkyi lähinnä hitaissa kontakteissa ja kepeillä tuli virhe, joka ei kyllä Åken kanssa ole mitenkään tavallista. Eli perjantain radalla vedin koiran pois kepeiltä kaks keppiä liian aikaisin, kun ajattelin jo tulevaa! Ja lauantain radalla olin ilmeisesti myöhässä ja koira ei havainnut edessä olevaa rengasta. Se tuntui kummalta, mutta jälkikäteen ajatellen olin varmasti myöhässä. Kun tulin kohdalle niin Åke oli jo ajautunut liian lähelle rengasta pystyäkseen sen näkemään.

Kaikenkaikkiaan ei voi olla kuin tyytyväinen! Olemme Åken kanssa käyneet melkoisen rumban viimeisen puolen vuoden aikana. Kaikki sen vuoksi, että saataisiin pieni kelpieni taas harrastuskuntoon! Kisojen jälkeen Åke oli jonkinverran jäykkä. Mutta ei kai se ihme ole, kun ei treenata maxi esteillä lainkaan... Joten näyttäisi, että voitaisiin kisaillakin kunhan emäntä muistaa lämmitellä, venytellä ja jäähdytellä koiran hyvin. Ja harjoittaa vielä voimaliikkeitä kotona, vaalia rauhallisia kävelylenkkejä, pitää lepopäiviä yms. yms.. Mutta mitäpä sitä ei koiransa eteen=)

No Höyryhän on keskittynyt uimahommiin koko juhannuksen. Merenrantamökki antoi niin hyvät olosuhteet, että niin se mustavalkoinen alkoi uimaan! Ja hyvä niin. Toki kävimme myös turistina agikisoissa, jotta Höyry oppii riehumaan radan reunalla ja sekin tuntui jo onnistuvan=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti