maanantai 15. lokakuuta 2012

Aluevalmennuksen treenit

Olivat lauantaina okk:n hallilla. AIheena kontaktit. No mehän ollaan niitä kesästä asti viilattu. Viime kisoissa kaikilla radoilla käännyttiin takas päin puomin kontaktilta ja se näkyi treeneissä... Kyllä tympäs. No videolta se näytti ihan jees sit kuitenkin. Ohjeena tuli:
- ensin opetetaan liikkeettä vapautus käsky. Ei liikettä, jotta koira oppii sanan.
- Etupalkka paikallaan aletaan lisätä häiriötä, jota on väärät vapautus sanat, oma sijoittuminen ja liike.
- Meillä on tärkeä treenata jälkeen jäämistä (ohjaajan)ja vapauttamista liikkeessäkin. Eli ei enää pysähdytä joka kerta kun koira vapautetaan. Ja aina etu palkalla. Poispäin lähtöjä ei juuri treenata kokonaan. Treenataan siihen asti, että jäädään jälkeen mutta koira vapautetaan eteen. AIKA LOOGISTA, mielestäni!!
- Jos takaisin päin menon ottaa niin sen jälkeen täytyy tehdä MONTA eteen vapautusta.

Höyry himmailee kun jään taakse. Kasvitätiltä tuli vinkki makupalan laitosta kontaktin loppuun. Hyvä idea!! Itse mietin jo palkan "nostoa" kaverin avulla... mut ois saattanut tulla juoksukontaktit=)

Sit oli radan pätkää, johon tuli poispäin käännös kepeiltä ja leijeröitiin kepit. No ei osannut pöntinen, eka piti lelulla palkkailla! Sit meni hienosti. sit hyppy hässäkkä kera valssien. Persjättö+takaakierto, niisto, persjättö hypylle huh mikä sanahirviö, meniköhän se noin?!?! No mut hienosti meni radan pätkä! Joitain rimoja alas ja este ohituksia kuskista johtuen=) Mut hyvä treeni parempi mieli!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti