tiistai 26. heinäkuuta 2011

Helminauha

Matkasimme Turkuun Toko-oppiin viikonlopuksi. Kouluttajana oli Leena Välimäki. Mukana tällä kertaa oli vain Höyry, koska kisailmo tokokisoihin on lähetetty! Menomatkalla mietin mihin tarvisin kaikista eniten apuja. Mieleeni nousi sivulla maahanmeno, seuraaminen ja palkattomuus sekä kisapalkaus! No sain kaikkiin näihin avun ja vielä paljon enemmänkin=)

Eli onnistunut ja RASKAS reissu. Turku on niin kaukana.. Ilmoja myös piteli ukkosesta helteeseen. Ja KYLLÄ Turku on koiraurheilun paratiisi. Siellä me treenasimme Kupittaan urheilupuistossa "normi" ihmisten joukossa, kaikki sulassa sovussa!!

Sivulla maahan meno:
Höyryhän ei tahdo mennä?!? No ratkaisuna etupalkka.. Olipa vaikia!

Seuraaminen:
H lähtee yhtäkkiä haahuileen sivulta.
Oikealle ja täyskäännökset ovat väljiä.

Ratkaisuna haahuiluun pysähdys ja koira hakee sivulle. Ja uusi pikkupätkä seuruuta ja palkka. Eli ei kalastella koiraa sivulle vaan otetaan uus pätkä, jotta saadaan palkattua. Oikealle ja täyskäännökset saa tiiviimmäksi kun seuruuttaa, käännös ja seis. Näin koira alkaa ennakoimaan käännöstä.

Kisapalkkaus:

Koira sivulla, kaveri sanoo kiitos, palkataan koira kehuilla. Siirrytään seuraavaan "lähtöpisteeseen", perusasento ja oikea palkka! Näin koiran saa palkattua liikeiden väleistä.
Toisena päivänä tehtiin treeni niin, että lisättiin lähtöpisteelle liike kokonaisuudessaan. ELi esim. liikkeestä seisominen-kiitos- kisapalkaus-siirto seuraavaan pisteeseen-perusasento- kunnon palkka jne...
Koiran tulisi pitää ohjaajan kehua ykköspalkkana, ei niitä lihapullia taskussa.. Ja voi opettaa myös jonkun tempun jos koira niistä palkautuu. Mutta temppu ei saa olla temppu.. vaan pieni huomaamaton juttu!

Ja tekstin otsikko helminauha tarkoittaakin juuri tätä kokonaisuutta helmet on liikkeitä ja ne välit sitä nauhaa=) Sitä nyt sitten tavoitellaan!

Tässä nämä ongelman ratkaisut joihin itse haeskelin apuja!!

2 kommenttia:

  1. Eikö olekin hassua kun ratkaisut yleensä onkin sitten ihan helppoja. Itse ei vaan niitä ole tajunnut. Mulla, varsinkin tokossa, tulee usein mieleen, että oishan tuo pitänyt itsekin tajuta :-D

    VastaaPoista
  2. Niin on Kati! Ajattelee liian monimutkaisesti=)

    VastaaPoista